Fotogalerie

Česká kuchyně má historické souvislosti s německou, maďarskou a rakouskou kuchyní. Nedílnou součástí české kuchyně jsou polévky – zeleninové či masové vývary, často zahuštěné a někdy podávané s pečivem jako samostatné jídlo. České recepty jsou často založeny na přítomnosti masa – převažuje vepřové, hovězí a drůbež, králík, zvěřina a sladkovodní ryby. Maso je pak často přelito některou z proslulých omáček – koprová, rajská nebo svíčková. Klasickou přílohou jsou pak české knedlíky – bramborové, špekové nebo tradiční houskové knedlíky a samozřejmě také brambory – pečené, vařené brambory nebo ve formě bramboráku.

 

Jídelna JaN Fryšták

Jídelna JaN Fryšták

 

JIDELNA (20)

JIDELNA (19)

JIDELNA (2)

 

JIDELNA (5)

JIDELNA (6)

JIDELNA (21)

JIDELNA (18)

JIDELNA (17)

JIDELNA (15)

JIDELNA (11)

JIDELNA (4)

JIDELNA (24)

JIDELNA (23)

JIDELNA (22)